Stroj pro domácí zavírání konzerv RealHunter

    WEK1
    5599
    5904441280036

    Wek Machine Real Hunter je elektrický stroj na zavírání plechovek určený pro lovce, námořníky, preppery a lidi, kteří hledají rychlý a efektivní způsob, jak vytvořit a  dlouhodobě uchovat jídlo.

    13 490 Kč
    S DPH
    Množství
    Skladem


    Historie ceny     Historie ceny

    Nejnižší cena za posledních 30 dní byla 13 490 Kč

    Zavřít

    Uchovávání potravin za účelem prodloužení jejich trvanlivosti zahájil Nicolar Appert v roce 1831, který jako první použil k tomuto účelu skleněné nádoby a proces pasterizace. Po téměř 200 letech je tento způsob konzervace potravin stále praktikován a většina z nás pravidelně nakupuje konzervy v podobě masových konzerv, ryb, ovoce, omáček atd. V mnoha domácnostech jsou konzervy strategickou zásobou jídla a kvůli dlouhé trvanlivosti je používá armáda, survivalisté, námořníci i turisté. V současné době také více dbáme na stravu a kvalitu potravin, které jíme, snažíme se vybírat plnohodnotné produkty s přírodním složením, bez umělých přísad a škodlivých konzervantů.

    UPOZORNĚNÍ: Hlava je připravena pro zavírání konzerv víčkem EASY OPEN (s odtrhávátkem), standardní víčka (bez EASY OPEN) neuzavře.

    Wek Machine Real Hunter je elektrický stroj na uzavírání konzerv, který se používá k vlastní výrobě konzerv na základě vašich vlastních receptur, ingrediencí a preferencí. Stroj umožňuje konzervovat maso, ryby, pokrmy, ovoce a zeleninu. Díky tomu můžeme pasterizovat přebytečné potraviny, vytvořit si zásobu našich oblíbených pokrmů a potraviny bezpečně skladovat.

    Robustní a přesný

    Stroj má pevnou a stabilní konstrukci, vyrobenou na přesných cnc soustruzích. Hlava a dvouložiskové válečky jsou vyrobeny z pozinkované oceli, odolné vůči korozi a opotřebení. Zařízení má odolný práškový lak, který je odolný vůči vysokým teplotám, vlhkosti, olejům a čisticím prostředkům. V závislosti na výrobní šarži může mít zařízení jinou barvu/provedení, než je uvedeno na fotografii.

    Konstrukce obsahuje tyto prvky: polymerovou/kovovou základnu (nelze zvolit, dle aktuální šarže), elektromotor, zavírací hlavu, upínací páku, páku spouštění hlavy a hlavní vypínač. Výkon zařízení je 500 W.

    Jednoduchá příprava

    Každý stroj je profesionálně zkalibrován (kontrola kvality švu plechovky pomocí optického komparátoru), takže můžeme ihned po zakoupení začít vyrábět domácí plechovky. První fází před zahájením výroby konzerv je dekontaminace konzerv. Činnost lze provést vařením plechovky v horké vodě nebo namočením do 2% roztoku peroxidu.

    Připravenou náplň podle vlastních receptur vložte do suché plechovky tak, aby hladina náplně byla asi 1 cm pod okrajem. Okraje plechovky očistěte papírovou utěrkou a poté plechovku zakryjte víčkem.

    Rychlá domácí výroba

    Přednosti, kterými se stroj vyznačuje, jsou především snadnost, komfort a rychlost uzavírání plechovek. Po přípravě plechovek (naplnění obsahem) jsme schopni zakonzervovat až 200 plechovek za hodinu.

    Umístěte naplněnou plechovku na otočnou základnu. Pomocí páky spusťte a zatlačte hlavu dolů. Po zapnutí zařízení se základna s plechovkou uvede do krouživého pohybu.

    Zavření konzervovaných potravin lze provést jedním plynulým pohybem pomocí páky umístěné na levé straně přístroje. Zavírání může být doprovázeno charakteristickým skřípáním, které naznačuje správnost celého procesu.

    Sterilizace konzervy

    Prvkem, který má největší vliv na trvanlivost připravované konzervy, je samozřejmě vhodná pasterizace. Správně konzervované potraviny lze skladovat až několik let, konzerva si zachová plnou chuť a je bez bakterií.

    Nejoblíbenější a nejjednodušší metodou, kterou můžeme provádět doma, je samozřejmě tyndalizace. Tento proces zahrnuje vaření konzervovaného jídla třikrát (každých 24 hodin).

    Již při prvním vaření je zabita většina bakterií, které zapříčiňují kazení potravin. Ve druhé fázi zničíme přeživší bakterie, po třetí fázi je jídlo prakticky sterilní.

    První den tyndalizace vařte konzervu 3 hodiny, druhý den 2 hodiny a třetí den 1 hodinu. Po každém vaření by měla být konzerva temperována vložením do studené vody. Při tom je důležité dodržovat 24hodinové intervaly a po uvaření konzervy temperovat.

    Po tomto procesu lze konzervované potraviny skladovat až 5 let, aniž by je bylo nutné chladit

    UPOZORNĚNÍ! V závislosti na výrobní šarži může mít zařízení jinou barvu/provedení, než je uvedeno na fotografii. Barvu/provedení si nelze zvolit. Stroj není určen pro průmyslovou výrobu, nebo velkovýrobu, pouze pro domácí použití.

    PARAMETRY

    Výkon: 500W

    Napětí: 230V

    Hmotnost: 16kg

    Výška plechovky: 10-180mm

    Průměr plechovky: 99mm 

    WEK1
    Osobní vyzvednutí ve Frýdku-Místku zdarma
    Zaslání společností Zásilkovna, hmotnost do 5kg, rozměry do 120cm obvodu (2-3 pracovní dny) 89Kč
    Zaslání společností GLS, maximální hmotnost zásilky do 30kg (zboží skladem obvykle do 24 hodin)109Kč

    U nestandardních rozměrů či hmotnosti bude dopravné vypočítáno samostatně (po dohodě),

    U některých konkrétních produktů (například zbraně) nemusí být dostupné všechny způsoby dopravy

    Pokud zvolíte dopravu, kterou nelze pro daný produkt použít, budeme Vás kontaktovat pro změnu způsobu dopravy

    Doběrečné je v rozmezí 30-45Kč včetně DPH dle volby dopravce, bezhotovostní platba ZDARMA

    16 dalších produktů ve stejné kategorii: