Zavírací nůž Zero Tolerance ZT Anso 0230

    CO 0230
    5313

    Nůž Zero Tolerance ZT Anso 0230 je malý pánský skládací nůž, který kombinuje vysoce kvalitní materiály s jednoduchostí klasického mechanismu slip-joint.

    5 190 Kč
    S DPH
    Množství
    Skadem u dodavatele (3-7dní)


    Historie ceny     Historie ceny

    Nejnižší cena za posledních 30 dní byla 5 190 Kč

    Zavřít

    Za projektem Zero Tolerance ZT Anso 0230 stojí dánský nožíř Jens Anso, proslulý svými minimalistickými a velmi funkčními noži.

    Nůž nemá typický zámek a odklopení čepele vyžaduje použití dvou rukou, takže nůž lze legálně vozit téměř po celé Evropě.

    Značková ocel

    Čepel o délce 66 mm byla vyrobena z práškové oceli CPM-S20V, kalené na tvrdost 59-61 HRC. CPM-S20V je „superocel“, která se výkonem vyrovná nerezové oceli M390 od Bohlera.

    Díky vysokému obsahu chrómu a velkému množství karbidů vanadu se vyznačuje mimořádně dobrou odolností proti korozi a opotřebení a velmi dlouhým zachováním ostrosti.

    Při výběru nože z takové oceli se vyplatí pořídit si diamantový brousek, protože ostření běžným keramickým brouskem může být velmi zdlouhavé a neefektivní.

    Čepel s profilem ovčí nohy má stonewashed matný povrch, který dokonale maskuje škrábance na čepeli a snižuje odrazy světla. Značka nože byla označena laserem na hřbetu čepele.

    Zamykací mechanismus s posuvným kloubem

    Zero Tolerance ZT Anso 0230 používá mechanismus skluzu, jednoduchý pružinový zámek, který drží čepel na místě ve složené i rozložené poloze.

    Na rozdíl od typického kluzného kloubu však Zero Tolerance používá dvě ocelové přítlačné kuličky na obou stranách čepele. Tato funkce způsobí, že čepel je také uzamčena v částečně otevřené poloze.

    Avšak vzhledem k tomu, že nůž lze složit jen malou silou, není kluzný kloub oficiálně uznán jako typický zámek nože. Díky tomuto řešení je používání nože bezpečné a legální ve většině zemí světa.

    Klasické rozkládání

    Čepel je rozložená s výřezem na hřebík, oblíbené řešení používané mimo jiné v v kapesních nožích. Stejně jako u tradičních zavíracích nožů vyžaduje operace otevření čepele použití dvou rukou.

    Elegantní střenky

    Model ZT Anso 0230 se vyznačuje stylovým opláštěním z lehkého uhlíkového vlákna, materiálu, který je extrémně odolný vůči mechanickému poškození a extrémním teplotám.

    Prvkem, který složku navíc odlišuje, je modrý eloxovaný backspacer s otvorem pro lano nebo ozdobný oplet. Vzhledem k elegantnímu charakteru nástroje nemá nůž sponu.

    PARAMETRY

    Tvrdost oceli [HRC]: 59-60

    Typ zámku čepele: Frame Lock

    Typ z nerezové oceli: CPM 20CV

    Celková délka [mm]: 157

    Délka čepele [mm]: 66

    Délka ve složeném stavu [mm]: 94

    Tloušťka čepele [mm]: 2

    Hmotnost [g]: 51

    CO 0230
    Osobní vyzvednutí ve Frýdku-Místku zdarma
    Zaslání společností Zásilkovna, hmotnost do 5kg, rozměry do 120cm obvodu (2-3 pracovní dny) 89Kč
    Zaslání společností GLS, maximální hmotnost zásilky do 30kg (zboží skladem obvykle do 24 hodin)109Kč

    U nestandardních rozměrů či hmotnosti bude dopravné vypočítáno samostatně (po dohodě),

    U některých konkrétních produktů (například zbraně) nemusí být dostupné všechny způsoby dopravy

    Pokud zvolíte dopravu, kterou nelze pro daný produkt použít, budeme Vás kontaktovat pro změnu způsobu dopravy

    Doběrečné je v rozmezí 30-45Kč včetně DPH dle volby dopravce, bezhotovostní platba ZDARMA

    16 dalších produktů ve stejné kategorii: